Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 21:26

Γεωργάτος Αντώνης

georg4Ο Αντώνης (Τώνης) Γεωργάτος γεννήθηκε στην πόλη της Κέρκυρας το 1923 και μπήκε από νωρίς στη βιοπάλη, σε μηχανουργεία συγγενών του. Την περίοδο της Κατοχής της Κέρκυρας έγινε μέλος της ΕΠΟΝ και υπηρέτησε με αυταπάρνηση και ενθουσιασμό τον αντιστασιακό αγώνα.

Οι κακουχίες της εποχής τον έκαναν φυματικό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», στην Αθήνα, όπου γνώρισε στελέχη του Κόμματος και συνδέθηκε με το ΚΚΕ.

Συμμετείχε στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη της Κέρκυρας και μετά τη μεταπολίτευση του 1974 ρίχτηκε στη μάχη της ανασυγκρότησης της οργάνωσης του Κόμματός του στο νησί. Το υπηρέτησε από διάφορες κομματικές θέσεις και συμμετείχε δραστήρια, ως κάτοχος μηχανουργείου στην πόλη, στη συνδικαλιστική οργάνωση των επαγγελματοβιοτεχνών του νησιού. Διετέλεσε μέλος σε όργανα διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέρκυρας. Επίσης, διέθετε το μηχανουργείο του για συνεδριάσεις οργανώσεων της ΚΝΕ.

Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος και εκπροσώπησε επάξια το ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της πόλης της Κέρκυρας, επί δύο τετραετίες, κερδίζοντας γενικότερη εκτίμηση.

 

georg2 georg3

 

 

Ξεχώρισε για την αφοσίωσή του στους σκοπούς του Κόμματος και την έφεσή του στη διαρκή μελέτη της Ιστορίας.

Αγαπήθηκε από τους συντρόφους του, που τον φρόντιζαν με θέρμη όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και αναγκαστικά απομακρύνθηκε από τα κοινά.  

Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα κομμουνιστικά ιδεώδη.

Πέθανε στην Κέρκυρα, σε ηλικία 86 ετών, το 2009.
2

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 23:22

Please publish modules in offcanvas position.