Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 18:59

Μπορείτε να κοιτάτε στα μάτια τη Μάγδα Φύσσα;

magda fyssa01Θα τρίζουν τα κόκκαλα των χιλιάδων νεκρών στα δικά μας νησιά κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κυρία Κράτσα, για την ανιστόρητη πολιτική ανοχή που επιδεικνύετε στους πολιτικούς επιγόνους των δολοφόνων τους!

Ούτε το γεγονός ότι σύμφωνα με τη δικαστική κρίση ένας Κερκυραίος συνέργησε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν είναι ικανό να επηρεάσει κάπως τη στάση σας απέναντι στην «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο»;

Μπορείτε αλήθεια να κοιτάτε στα μάτια, στις τηλεοπτικές οθόνες σας, την ηρωική μάνα Μάγδα Φύσσα;

Ας «βάζετε πλάτες» όσο θέλετε στη γερμανική θεωρία για «δύο πολιτικά άκρα»! Ας κατηγορείτε όσο θέλετε την κυρία Αλεξάνδρα Μπαλού, τον κ. Μπάμπη Χαραλάμπους και τους συν αυτοίς, καθώς και την κυρία Βέρα Κορωνάκη και τον κ. Στεφ. Σαμοΐλη για λίγο διαφορετικούς ίσως λόγους. Κάντε κάτι όμως για την αποπομπή από το περιφερειακό συμβούλιο της «Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο», η οποία -πώς να το ξεχάσουμε κι αυτό;- ως συνδυασμός στην Κέρκυρα είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2014 με ηχογραφημένο μήνυμα του ηγέτη του νεοναζιστικού μορφώματος Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκου!

Θα έχετε ακούσει ίσως, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, όσα αντέταξαν η κυρία Ρόδη Κράτσα και ο κ. Σπ. Σπύρου στις κυρίες και τους κυρίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων». Άκου εκεί, προσθέτουμε εμείς, 222 ολόκληρα χρόνια από τότε που επί Γάλλων Δημοκρατικών τυπώθηκαν στην Κέρκυρα για πρώτη φορά στον ελληνικό χώρο τα επαναστατικά κηρύγματα του Ρήγα Φεραίου, να μην αποκηρύσσουν ακόμα τη θέση του Συντάγματός του ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του λαού να αντιδρά στη «νόμιμη» αδικία ή ακόμα και να κάνει Επανάσταση για το δίκιο του!

Άκου εκεί, δύο και πλέον αιώνες από τότε ορισμένοι να κηρύσσουν ακόμα κάθε τόσο πολιτική «ανυπακοή» σε νόμους, να μην αναγνωρίζουν «δικαιώματα δημοκρατικής εκπροσώπησης» σε εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις, να θέλουν να χάσουμε την υπέροχη αστική δημοκρατία μας, να ονειρεύονται ότι με τη λαϊκή θέληση θα περάσουμε σε μια νέα σοσιαλιστική - κομμουνιστική δημοκρατία, να αντιδρούν στη γερμανόφωνη θεωρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί «δύο πολιτικών άκρων»!

Τι κρίμα που η «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο», προφανώς μες στη βιασύνη της να σβήσει τις ομολογίες ότι αποτελεί όνομα και πράγμα παράρτημα της Χρυσής Αυγής, δηλαδή του δήθεν... άλλου άκρου πέραν του ΚΚΕ και της μαχόμενης Αριστεράς, έχει κατεβάσει ρολά της «αυτοδιοικητικής» ιστοσελίδας της και δεν μπορεί να διαδώσει ακόμη περισσότερο ορισμένα από τα λόγια και τους υπαινιγμούς της κυρίας Κράτσα και του κ. Σπύρου για το μη φασιστικό-ναζιστικό έτερο «άκρο», μαζί μ' ένα πλούσιο χειροκρότημά της!

Τόσο αγαθή και άκακη και ντροπαλή που είναι σίγουρα θα χάριζε κι από ένα χειροκρότημα με δημοκρατικά εύσημα, δειλά έστω, στον κ. Θ. Γαλιατσάτο και τον κ. Αλ. Αλεξάκη για τη στάση τους εν προκειμένω!

Όλοι αυτοί μαζί με τους συμβούλους των παρατάξεών τους, ο καθένας με τα δικά του λόγια και τις δικές του δικαιολογίες, όπως γνωρίζουμε πια, στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφέρειάς μας αρνήθηκαν να δεχθούν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων» για πολιτική απόφαση αποπομπής της «Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο» από το συμβούλιο. Μόνον η κυρία Βέρα Κορωνάκη και ο κ. Στεφ. Σαμοΐλης την υπερψήφισαν. Άλλος λίγο άλλος πολύ, από τους υπόλοιπους επικεφαλής παρατάξεων, όλοι τους είχαν κάτι να πουν, κάτι να σκεφτούν για τα «δύο άκρα», υπονοώντας αφενός τη Χρυσή Αυγή και, αφετέρου, το ΚΚΕ ή κυρίως το ΚΚΕ. Ο πρώην περιφερειάρχης κ. Θ. Γαλιατσάτος ανησύχησε, μάλιστα, μήπως δημιουργηθεί προηγούμενο κι έρθει ώρα ν' αποπεμφθεί η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», έτσι και συμβεί αυτό με την «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο»! Πάλι καλά που δεν είπε ευθέως ότι αφού έχει δικαίωμα συμμετοχής η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων» άλλο τόσο έχει το ίδιο δικαίωμα η «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο»!

Οι νόμοι και τα ΕΣΠΑ μας, βλέπετε, έχουν προβλέψεις, «παράθυρα» και ευνοϊκότατες ρυθμίσεις στο άψε-σβήσε για τόσα και τόσα, ακόμα και για μεταξωτά φουλάρια ή για παχυλά τραπεζικά δάνεια και για τη διάδοση της ανιστόρητης θεωρίας που εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό, αλλά όχι για το θέμα αυτό ή, για να το πούμε κι αυτό, για την άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού που εκκρεμεί εδώ και κάμποσους μήνες. Ζούμε, βλέπετε, σε μια τόσο δημοκρατική κοινωνία όπου οι νόμοι μπορούν ν' αλλάζουν τσακ-μπαμ, με διαδικασίες fast track, μόνο ή κυρίως όταν αφορούν το είδος των ιδιωτικών επενδύσεων που εξελίσσονται εν κρυπτώ στην απίστευτου κάλλους κερκυραϊκή περιοχή Ερημίτης που θα ζήλευε κι ο πολυταξιδεμένος ομηρικός Οδυσσέας.

Ας μην γελιόμαστε, όμως, κυρίες και κύριοι. Η κοινωνία μας είναι ταξικά διαιρεμένη. Είναι ένας ζωντανός Ιανός. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια που υπενθυμίζει κάθε τόσο με τη δράση της η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων» και κάνουν ό,τι μπορούν για να συσκοτίσουν οι άλλοι μεγάλοι συνδυασμοί.

Τα «δύο άκρα» υπάρχουν και «βγάζουν μάτι» γύρω μας κάθε στιγμή στην κοινωνική οργάνωση των νησιών μας και σε όλη τη χώρα. Αλλά δεν είναι εκείνα που ανέφεραν και υπονοούν η κυρία Ρόδη Κράτσα και ο κ. Σπ. Σπύρου.

 

magda fyssa02

 

Στέκουν στο ένα άκρο η εργατική τάξη και τα μικρομεσαία εργαζόμενα κοινωνικά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου που παλεύουν για να ζήσουν και δεν ξέρουν, στις υγειονομικές συνθήκες που βιώνουμε, ούτε αν θα βρουν νοσοκομειακό κρεβάτι για τον κορονοϊό των ημερών μας αν το χρειαστούν ούτε αν θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους όταν, όπως λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορεί να προμηθευτεί ανεπαρκή μέχρι το 2022 ποσότητα δόσεων του εμβολίου από τις μετρημένες στα δάχτυλα μεγάλες ανεξέλεγκτες εταιρείες που παλεύουν να παρασκευάσουν για την πρόληψη και την καταπολέμηση του κορονοϊού. Στο έτερο άκρο ή, αν προτιμάτε, στους ψηλούς ορόφους και στο ρετιρέ της πολυκατοικίας βρίσκεται βέβαια η οικονομική ολιγαρχία με το επιτελικό προσωπικό της, η κυρίαρχη αστική τάξη που έχει τα «κλειδιά», θησαυρίζει από την εκμετάλλευση του πρώτου άκρου με τη βοήθεια του φιλικού πολιτικού προσωπικού και βέβαια, ας μην αμφιβάλλουμε, έχει την άνεση για προνομιακή περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή είτε εδώ είτε στο εξωτερικό.

Ποιος δεν ξέρει πια ότι η φασιστική - ναζιστική Χρυσή Αυγή μπόρεσε ν' απλώσει πλοκάμια χάρη στην υποστήριξη ισχυρών εφοπλιστικών ομίλων και ΜΜΕ και άλλων μερίδων της αστικής τάξης; Ειδικότερα η κυρία περιφερειάρχης μας, ως επίτιμο μέλος στο ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Οργάνωσης Γυναικών Επιχειρηματιών Ναυτιλίας, μεταξύ άλλων, κάτι παραπάνω μπορεί να γνωρίζει, υποθέτουμε, για το γεγονός.

Αλλά και ποιος δεν γνωρίζει, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί πολιτικά λίγο ή πολύ με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ότι αυτό το πολιτικό κόμμα στέκει άφοβα εδώ και έναν αιώνα στο πλευρό της εργατικής τάξης και των άλλων μη προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων και αντλεί μόνον από αυτό το κοινωνικό άκρο τη δύναμή του, αρνούμενο να βάλει νερό στο κρασί του;

Μήπως δεν το γνώρισε καλά και εξ ιδίας πείρας κάποτε ο κ. Θ. Γαλιατσάτος; Ελπίζουμε ο συνδυασμός του να μην έχει ζηλέψει τη δόξα του Ζακύνθιου βουλευτή της Ιονίου Βουλής επί αγγλοκρατίας Κωνσταντίνου Λομβάρδου, που ενώ ανήκε στο Ριζοσπαστικό κόμμα του επτανησιακού λαού και ανήλθε στην ηγεσία του όταν εξορίστηκαν οι πρωτοπόροι ιδρυτές του, εξελίχθηκε σε τόσο απροκάλυπτο απολογητή της κυρίαρχης αστικής τάξης που έγινε ο πρώτος Έλληνας αντικομμουνιστής πολιτικός, βάλλοντας μάλιστα το 1871 στην ελληνική Βουλή με σφοδρότητα εναντίον της επαναστατικής εξέγερσης των εργατών και του λαού του Παρισιού που έμεινε στην Ιστορία ως «Παρισινή Κομμούνα».

Ας πάψουν οι περιφερειακοί ταγοί μας να προκαλούν με αβάσιμες υπεκφυγές περί «δύο πολιτικών άκρων» εκείνους που προεκλογικά με θάρρος χαρακτήριζαν «ασχήμια και ντροπή για τα πανέμορφά νησιά μας» τον περιφερειακό συνδυασμό της Χρυσής Αυγής, ενώ οι συνδυασμοί τους... ψηφοδεώς σιωπούσαν!

Ιδού από το 2014 ακόμα τι δήλωνε μέσα από ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τις περιφερειακές παρατάξεις εκπρόσωπος της «Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο»:

«Είμαι σίγουρος πως θα επιλέξεις την Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο, την αυτοδιοικητική έκφραση της Χρυσής Αυγής».

Πώς ορισμένοι, όπως έκανε ο κ. Θ. Γαλιατσάτος σε τηλεοπτικούς δέκτες, καμώνονται άγνοια επαρκών αποδείξεων για την οργανική σχέση της «Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο» με τη Χρυσή Αυγή, τη στιγμή που από το 2014 είναι καταχωρημένη στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η δική της ανακοίνωση που διακηρύσσει ότι αποτελεί «αυτοδιοικητική έκφραση» της Χρυσής Αυγής και, επιπλέον, παραμένει καταχωρημένη σε όλα τα επτανησιακά ΜΜΕ, από το 2019, δήλωση του επικεφαλής της ότι δρα με βάση το φρικτά διαπιστωμένο πια ναζιστικό εγκληματικό «ιδεολογικό πλαίσιο» της Χρυσής Αυγής;

Ας πάψουν η νυν περιφερειάρχης κυρία Κράτσα και οι πρώην περιφερειάρχες κκ. Σπ. Σπύρου και Θ. Γαλιατσάτος, ως υπέρμαχοι δήθεν της «νομιμότητας», να εγκαλούν με υπεκφυγές όσους υπερασπίζονται καθημερινά τα νόμιμα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού για τη ζωή του χωρίς να τα υποτάσσουν στις «μεγάλες τσέπες» και στους κάθε λογής αυταρχικούς νόμους που βγάζουν παράνομες εννιά στις δέκα απεργίες!

 

magda fyssa03

 

 

Ας μην ανακαλούν, θα λέγαμε ακόμη, μνήμες της Κατοχής στα νησιά μας...

Εννοούμε τα χρόνια που η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και τα άλλα νησιά μας υπέφεραν τα πάνδεινα, βομβαρδίζονταν ανηλεώς και περισσότερο ίσως από κάθε άλλο ανάλογο ελληνικό νησί, μετρούσαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, πέφτοντας θύματα της φασιστικής - ναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικής.

Τότε, που ένας «αυτοδιοικητικός» και υποτίθεται δημοκρατικός τοπικός αξιωματούχος με όνομα ίδιο ακριβώς με αυτό του Κερκυραίου που το 2013 συνέργησε κατά το δικαστήριο στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, ως εγκάθετος νομάρχης Κέρκυρας τότε, με παρότρυνση του επικεφαλής των τοπικών ναζιστικών δυνάμεων Κατοχής, συνταγματάρχη Γιέγκερ, οργάνωνε συγκέντρωση Κερκυραίων εργαζομένων στην Πάνω Πλατεία της πόλης καλώντας τους με αντικομμουνιστικά κηρύγματα να στραφούν εναντίον όχι της κατοχικής δύναμης, αλλά του λαογέννητου αντιστασιακού ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΚΚΕ!

Σώζονται άφθονες μαρτυρίες περί αυτού, όπως και για πολλά άλλα σχετικά, από τότε.

Από εκείνη την εποχή... Επτά δεκαετίες, δηλαδή, προτού ένας προφανώς με παρόμοιες ιδέες Κερκυραίος με το ίδιο όνομα συνεργήσει ευρισκόμενος στην Αθήνα στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ο εν λόγω Κερκυραίος, θα το ξέρετε υποθέτουμε, καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών για συνέργεια στη δολοφονία και ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στη διάρκεια της δίκης κάποιοι τον είχαν προσλάβει σε υπηρεσία... σχολείου της Κέρκυρας, όπως ανέφερε συγγενής του στο δικαστήριο.

Ο δημοκρατικός υποτίθεται «αυτοδιοικητικός» ομώνυμος νομάρχης Κέρκυρας, το 1944, είχε ταχθεί στην υπηρεσία του «πολιτισμού» και του μένους των Ναζί εναντίον του ΕΑΜ και του ΚΚΕ με επιχειρήματα περί «πολιτισμού», δημοκρατικού υποτίθεται, που ξανακούγονται τώρα...

Ευχαρίστως να βοηθήσουμε τους περιφερειακούς ταγούς μας με γνήσια «πολιτιστικά» επιχειρήματα, αν έχουν σκοπό να συνεχίσουν να βάλλουν ευθέως ή εμμέσως εναντίον του πιο αγωνιστικού να το πούμε έτσι τμήματος του δημοκρατικού λαού μας και εναντίον του ΚΚΕ ή και του ΚΚΕ, ως έτερου πολιτικού «άκρου». Ορίστε, δια στόματος του Ναζί διοικητή της Κέρκυρας επί Κατοχής Γιέγκερ, λίγους μήνες πριν ο «απολίτιστος» σοβιετικός Κόκκινος Στρατός συντρίψει το ναζιστικό τέρας μέσα στη φωλιά του, τα ορίτζιναλ επιχειρήματα:

«Τι είναι ο Μπολσεβικισμός δεν δύνασθε να γνωρίζητε, διότι δεν τον εζήσατε ακόμη... Ημείς όμως εις την Ρωσίαν είδομεν τα αποτελέσματά του και εάν έχετε το ατύχημα να επέλθη εναντίον υμών, τότε θα ίδητε ότι τα δεινά τα οποία υποφέρετε τώρα είναι μηδαμινά έναντι των ακατονόμαστων πόνων και θλίψεων, τα οποία σας αναμένουσιν (...) Ημείς όμως οι Γερμανοί θεωρούμεν τους θησαυρούς πολιτισμού των Ελλήνων των ως ιεράν των ιδιοκτησίαν, την οποία αντικρύζομεν με βαθύτατον θαυμασμόν, μέχρις ότου με το τέλος του πολέμου ανατείλη η ημέρα κατά την οποία τα γερμανικά στρατεύματα εις την λάμψιν του ηλίου θα εκτυλίξωσι τας ενδόξους σημαίας των και εις μίαν, χάρις εις την μεγαλοφυίαν του Αδόλφου Χίλερ, αναγεννηθείσαν Ευρώπην, ανακύψη και πάλιν μία υπερήφανος, ελευθέρα, Εθνική Ελλάς (...) Και εδώ εις την Κέρκυραν δρώσι μονάδες δια να κερδίσουν τον λαόν υπέρ του κομμουνισμού. Ούτος όμως θα εσήμαινε το τέλος κάθε πολιτισμού».

Τα ίδια, με λίγο διαφορετικά λόγια, έλεγε εκείνος ο Νομάρχης, τότε, στην ερειπωμένη πόλη που μέτραγε τους αμέτρητους νεκρούς της, λίγο πριν το όνομά του τυπωθεί σε γερμανική εμπνεύσεως προκήρυξη τοπικών Αρχών για δήθεν αθώα «συγκέντρωση» όλων των εβραίων του νησιού στην πλατεία Σαρόκο στο κέντρο της πόλης, με ανομολόγητο προορισμό το Άουσβιτς!

Τα ίδια έλεγε τότε και ο προϊστάμενος του Γιέγκερ διοικητής των ναζιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα στρατηγός Σπάιντελ στην Αθήνα, διανθίζοντας τις συκοφαντίες του εναντίον του ΕΑΜ και του ΚΚΕ με τα λόγια πως ο ναζιστικός στρατός «προσδοκά ότι ο εθνική συνείδησιν έχων Έλλην θα τεθή παρά το πλευρόν του εναντίον του κοινού εχθρού: του κομμουνισμού».

Αντιγράψτε συμπλέοντας τον «πολιτισμό» του Ναζί κύριοι περιφερειακοί ταγοί μας της μείζονος συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης!

Γερμανικής εμπνεύσεως και κοπής, από εκείνους που ήθελαν να καλύψουν την ανοχή- υποταγή τους στον Χίτλερ, είναι άλλωστε η δήθεν νέα θεωρία της Ευρωπαϊκής σας Ένωσης περί «δύο πολιτικών άκρων». Με ειδικό πρόγραμμα η δημοκρατική μας Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει και κονδύλια γι' αυτόν τον σκοπό στη διάθεση των προθύμων, ανταμείβει κιόλας. Αναμασήστε κι άλλο λοιπόν, αν το θέλετε, τα πρωτογενή, γνήσια γερμανικά επιχειρήματα...

Αποπέμψτε όμως, παρακαλούμε, αυτούς που ήδη έπρεπε να είχατε αποπέμψει. Ποτέ δεν είναι αργά, αν επιθυμείτε να μην φέρετε ένα τόσο μελανό στίγμα στη θητεία σας. Η επικείμενη συνεδρίασή σας αυτό το Σαββατοκύριακο είναι άλλη μία ευκαιρία ν' ασχοληθείτε με τον οφειλόμενο τρόπο και μ' αυτό για λίγα λεπτά, μαζί με τα φλέγοντα θέματα της Περιφέρειάς μας για τον κορονοϊό ή άλλα μείζονα θέματα. Στο κάτω-κάτω όλοι κάνουμε κάποια λάθη και τα επανορθώνουμε!

Δεν αμφισβητούμε, κυρία Κράτσα και κύριε Γαλιατσάτε και λοιποί εκπρόσωποι όλων των πολιτικών εκδοχών του φιλοκαπιταλιστικού πολιτικού τόξου τα δημοκρατικά σας διαπιστευτήρια, την προτίμηση και την πίστη σας, δηλαδή, στην αστική δημοκρατία. Δεν ξεχνάμε, κυρία Κράτσα, την ξεκάθαρη δήλωσή σας για τη Χρυσή Αυγή το 2014 ότι «οι αρχές, οι αξίες, η ιστορική μνήμη αλλά και το μέλλον του ελληνικού λαού δεν συνάδουν με αυτό το επικίνδυνο μόρφωμα». Δεν παραβλέπουμε καθόλου, κύριε Γαλιατσάτε, το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή σάς είχε μηνύσει κιόλας στο παρελθόν για τις θέσεις σας, δις μάλιστα. Αλλά, όπως λέει μια από τις κερκυραϊκές παροιμίες που έχει διασώσει ο Σταμάτης Κυριάκης, «ο λόγος δε ζυάζει, το έργο σου βαραίνει».

Για τα μάτια ή μάλλον τα αυτιά του κόσμου ο κ. Γαλιατσάτος στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, θυμίζουμε, πρότεινε εκ του ασφαλούς, αφού αυτό δεν έχει συμβεί, μόνο να μην μετέχουν εκπρόσωποι της «Ελληνικής Αυγής» σε... διάφορες άλλες επιτροπές που δεν μετέχουν!

Ποια δικαιολογία να βρούμε, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, για την ασύγγνωστη δήθεν νομοταγή τωρινή στάση τους;

Δεν θελήσατε να πράξετε, κυρία Κράτσα και κύριε Σπύρου, ούτε κάτι συμβολικό όπως ο ομοϊδεάτης σας δήμαρχος της Αθήνας Κ. Μπακογιάννης που σφράγισε τα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής Αθήνας» με το που ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Με το επιχείρημα ότι το θέμα είναι της αρμοδιότητας της κρατικής Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του υπουργείου Εσωτερικών μόνο, αρνηθήκατε ακόμα και να διατυπώσετε ως ευχή, ως πρόταση, το αίτημα η «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο» να αποπεμφθεί «άνωθεν» από το περιφερειακό συμβούλιο και να θέσετε σχετικά στοιχεία υπόψη τους, ενώ ήδη ο ομοϊδεάτης σας περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας σε σχετικές επιστολές του είχε ζητήσει ακριβώς αυτό για την Περιφέρειά του, τονίζοντας ότι η περαιτέρω συμμετοχή εκπροσώπων της «Ελληνικής Αυγής» στο συμβούλιο «προσβάλλει τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου». Τι σας εμπόδιζε να πράξετε αυτό τουλάχιστον ή να συμφωνήσετε σε μια προσωρινή έστω πολιτική απόφαση έξωσης της «Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο», ζητώντας την «άνωθεν» έγκρισή της;

Και, αλήθεια, δεν είναι «νομοταγείς» ή είναι λιγότερο δημοκράτες από εσάς, κύριε Γαλιατσάτε και κύριε Αλεξάκη, οι κύριοι αυτοί αλλά και οι ομοϊδεάτες σας κυρία Ρένα Δούρου και κ. Γ. Σγουρός, αντιστοίχως, που έχουν ζητήσει την αποπομπή, την παύση, την έκπτωση, την αποβολή όλων των εκπροσώπων της «Ελληνικής Αυγής Αττικής» από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και οπωσδήποτε τη ρητή πολιτική απομόνωση και καταδίκη της «Ελληνικής Αυγής» από το συμβούλιο;

Πώς να εξηγήσουμε, κυρίες και κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι του μη φιλοσοσιαλιστικού - φιλοκομμουνιστικού αλλά φιλοκαπιταλιστικού «τόξου» στα Ιόνια νησιά μας την τόσο διαφορετική στάση σας; Πού πήγε ο δημοκρατικός πολιτισμός σας;

Τι να υποθέσουμε αλήθεια, φίλες και φίλοι, για τη στάση τους;

Λέτε η βασική εξήγηση, τουλάχιστον για τη στάση μέρους των περιφερειακών ταγών μας, να είναι απλή; Να είναι, δηλαδή, αυτή που προκύπτει από μια γενικότερη δήλωση ενός Κερκυραίου πανεπιστημιακού, γιου γενναίου ζευγαριού αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην Κέρκυρα που μέσα και από την οργάνωση «Εθνική Αλληλεγγύη» παρείχαν πολύτιμη βοήθεια σε καταδιωκόμενους, άπορους, άστεγους, βομβόπληκτους; «Ο φασισμός ως ιδεολογία δεν είναι παρά η ιδεολογία και οι αξίες της αστικής τάξης τραβηγμένες στα άκρα τους». Αυτό έχει δηλώσει ο Γιώργος Ρούσης, γιος του Τηλέμαχου Ρούση και της Γεωργίας Ρούση, ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Υπάρχει και μια αντίστοιχη γερμανική άποψη για τον φασισμό, επίσης διαμετρικά αντίθετη φυσικά από εκείνη του Ναζί διοικητή των κατοχικών στρατευμάτων στην Κέρκυρα. Να τι έχει πει ο Γερμανός αντιφασίστας κορυφαίος διανοούμενος Μπέρτολτ Μπρεχτ πριν από επτά δεκαετίες: «Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς και ο πιο δόλιος καπιταλισμός».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ

1

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 19:18

Please publish modules in offcanvas position.