Ο Γιώργος Βαρότσης, γιος του Νίκου Βαρότση που αποτέλεσε θρυλική μορφή του κομμουνιστικού κινήματος της Κέρκυρας, γεννήθηκε στην πόλη του νησιού τις 12 Φεβρουαρίου 1934.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 επέλεξε να γίνει κομμουνιστής και ανέλαβε πολιτική δράση μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ, όπως και ο πατέρας του. Γρήγορα αναδείχθηκε σε λαμπρή ηγετική μορφή του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος του νησιού.
Τον Σεπτέμβριο του 1964 πρωταγωνίστησε στην ίδρυση οργάνωσης της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη (ΔΝΛ) στην Κέρκυρα. Αποτέλεσε τον πρώτο πρόεδρό της και με αυτή την ιδιότητα τον επόμενο μήνα πρωτοστάτησε στην οργάνωση μαζικής και μαχητικής συγκέντρωσης-εκδήλωσης, με συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη, στο κινηματοθέατρο της πόλης «Παλλάς».
Εδώ (στο κέντρο) σε προδικτατορική Μαραθώνια πορεία Ειρήνης
Με άλλα μέλη της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη στο νησί (πρώτος αριστερά)
Επικεφαλής αντιπροσωπείας της τοπικής οργάνωσης συμμετείχε στις Μαραθώνιες πορείες Ειρήνης, στην Αθήνα, το 1965 και το 1966.
Για την κομμουνιστική δράση του συνελήφθη και εξορίστηκε στη Γυάρο στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών του 1967.
Κόβοντας πίτα των «Λαμπράκηδων»
Εδώ (δεξιά) υποδεχόμενος στην Κέρκυρα τον Μίκη
Θεοδωράκη (με το καπέλο ο Νίκος Βαρότσης), 1965
Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο της πόλης της Κέρκυρας, υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ, μετά τη μεταπολίτευση του 1974.
Επίσης, το 1978 αναδείχθηκε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κέρκυρας.
Με τον Μίκη
Από τη θέση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του Κόμματος πρωταγωνίστησε στην ανασύνταξή του και την ενδυνάμωσή του στο νησί μετά το 1974.
Μέχρι το τέλος της ζωής του εργάστηκε για τους σκοπούς του ΚΚΕ, ακλόνητος στις ιδέες του.
Ο Γιώργος Βαρότσης πέθανε, σε ηλικία 63 ετών, τις 21 Μαΐου 1997.
Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με τον Μίκη δεξιά του και τον Αντώνη Αμπατιέλο αριστερά του, 1974
Προεδρεύοντας στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κέρκυραίων, 1980
Τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, με βαθιά θλίψη, όλα τα στελέχη και πολλά μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Κέρκυρας του ΚΚΕ, μαζί με εκατοντάδες Κερκυραίους και Κερκυραίες.