Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 18:15

Γαστεράτος Στέλιος

gast st1Ο Στέλιος Γαστεράτος γεννήθηκε στη Λευκίμμη τα μέσα της δεκαετίας του 1930.

Βγήκε από την Κατοχή φυματικός, λόγω των κακουχιών της περιόδου.

Μετά τον πόλεμο, ενώ είχε ήδη ασπαστεί την κομμουνιστική θεωρία, πήγε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες, όπως ρακοσυλλέκτης. Κατοικούσε στο Γουδί. Εξασφάλισε την επιβίωσή του, σε κάποιες περιόδους, με τη βοήθεια και εκκλησιαστικών ιδρυμάτων.

Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 συνδέθηκε με το συνταξιουχικό κίνημα και βρισκόταν στις πρώτες γραμμές σε  πορείες και διαδηλώσεις των συνταξιούχων, παρά το γεγονός ότι συχνά, στη διάρκειά τους, πάθαινε κρίσεις δύσπνοιας. 

Το 2001, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Οργάνωσης Κέρκυρας του ΚΚΕ για έκτακτη χρηματική συνεισφορά των φίλων του Κόμματος, προκειμένου η κερκυραϊκή οργάνωση του ΚΚΕ να αποκτήσει ιδιόκτητα γραφεία στην πόλη του νησιού, προσέφερε για τον σκοπό αυτό 15.000.000 δραχμές, ποσό όσο προς 44.000 ευρώ, από την προσωπική και οικογενειακή του περιουσία.

Πέθανε στην Αθήνα το 2017.

«Πιστός οπαδός του ΚΚΕ, σε όλη του τη ζωή βοηθούσε ποικιλοτρόπως τη δράση του Κόμματος και με την ανιδιοτελή του προσφορά συντέλεσε στην απόκτηση των ιδιόκτητων γραφείων της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας», ανέφεραν σε δημοσίευσή τους στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» τις 29 Απριλίου 2017 σύντροφοι και φίλοι του.

4

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 23:25

Please publish modules in offcanvas position.