Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 14:06

Γισδάκης Αρσένης

gisd a1

Ο Αρσένης Γισδάκης γεννήθηκε στο χωριό Σπαρτύλας το 1933. Από μικρός ενστερνίστηκε τις ιδέες της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας και έμεινε πιστός σε αυτές μέχρι το τέλος της ζωής του, προπαγανδίζοντας την ιδέα της σοσιαλιστικής κοινωνικής Επανάστασης στην περιοχή του. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ.

Μεταπολεμικά υποστήριξε δραστήρια την ΕΔΑ και τη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη στο νησί. Συμμετείχε σε Μαραθώνιες πορείες Ειρήνης στην Αθήνα. 

Μετά τη μεταπολίτευση του 1974 εντάχθηκε οργανωτικά στο ΚΚΕ στο νησί και διατήρησε την ιδιότητα του μέλους του μέχρι τον θάνατό του. 

Μικρό παιδί εργαζόταν σε ταβέρνα συγγενών του. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με αγροτικές εργασίες στην περιοχή του, ως εργάτης. Αργότερα ασχολήθηκε με πέτρινες κατασκευές στην περιοχή της βόρειας Κέρκυρας και με την ελαιοπαραγωγή στο χωριό του.

 

gisd a2 001

Σε Μαραθώνια πορεία Ειρήνης στην Αθήνα τον Μάιο του 1965 (πρώτος δεξιά)

 

Ως ελαιοπαραγωγός εκλέχτηκε και ήταν πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού του χωριού του από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι τον θάνατό του το 1990. Στη διάρκεια της θητείας του ο Συνεταιρισμός δημιούργησε στο χωριό ελαιουργείο.

Ο Αρσένης Γισδάκης πέθανε στον Σπαρτύλα, σε ηλικία 57 ετών, τον Ιανουάριο του 1990.

3

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 18:33

Please publish modules in offcanvas position.